Musthaves

Wel of geen baby wiegje aanschaffen?

Baby wiegje - rond of vierkant - MOnsjes.nl

Wel of geen baby wiegje aanschaffen?

Het was voor ons echt een discussiepunt toen ik zwanger was; wel of geen babywiegje aanschaffen. Met een wiegje bedoelen we het kleinere bedje dat je vaak ook op de ouderslaapkamer ziet.

Manlief vond het niet per se nodig ‘we hebben toch al een bedje!’. Zelf dacht ik daar anders over.

Ik vond het ontzettend handig dat we een wiegje hadden op onze slaapkamer. Ondanks dat het maar 5 meter lopen is naar de babykamer, vond ik het toch erg prettig om ’s nachts zo bij de baby te zijn. Bovendien was ik bang dat ik de baby niet zou horen als hij toch begon te huilen.

Het normale ledikant gebruikte ik voornamelijk in de middag, om de kleine toch te laten wennen aan de eigen slaapkamer en het ‘grote bed’. Want oh wat zijn ze toch klein (en zo schattig.. smelt!) als ze in dat grote ledikant liggen.

Nu gebiedt eerlijkheid mij ook te zeggen, dat de jongsten toch heel snel naar het grote ledikant overgingen ’s nachts. Ik kwam slecht in slaap en werd wakker van elk minuscuul geluidje. En uiteindelijk werd ik ook ’s nachts op afstand gewoon wakker van het gehuil (moederinstinct denk ik). We hebben nooit een babyfoon gebruikt.

Rond of vierkanten wiegje

Let bij de aanschaf van een wieg wel op de grootte van de wieg. Je hebt ronde wiegjes of juist vierkante wiegjes. Wij hebben bij onze dochter een vierkanten wiegje gehad en bij onze jongste zoon een rond wiegje. Het ronde wiegje was een stuk ruimer dan de vierkanten wieg. Dus als je de wieg lang wilt gebruiken, zou ik toch een ronde aanraden.

Overtuigd? Bekijk dan eens de wiegjes op Babypark. Extra handig daarbij is een fijne wiegdeken uit ons assortiment welke je ook naar wens kunt samenstellen. Of bekijk diverse wiegdekens op Babypark. De wiegdekens hebben de juiste afmeting voor in de wieg: 80×100 cm. Voor het ledikant raden wij de ledikantdeken aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *