Baby uitzet tips

Wat is een baby winter- of zomerdeken, en welke heb ik nodig?

Wat is een baby winterdeken of zomerdeken, en welke heb ik nodig?

Wat is nou het verschil tussen een baby winterdeken en zomerdeken? Een deken bestaat uit verschillende stoffen. Soms is een deken enkel qua stof (zoals een fleecedeken), maar vaak is het gecombineerd met een andere stof.

Je kunt in ieder geval aanhouden dat een deken met een teddy of andere fleece stof geschikt is voor de winter en andere koude maanden.

De dekens met flanel, wafel, katoenen prints/stoffen, enkele dekens etc. zijn geschikt voor de warmere maanden van het jaar.

Wil je toch een zomerdeken gebruiken voor de winter, dan kun je het dekentje aanvullen met een lakentje of losse teddy deken. Je zou ook een slaapzakje kunnen gebruiken die geschikt is voor kleine baby’s.

Daarnaast is de keuze tevens afhankelijk van de warmte op het slaapkamertje. De keuze voor een zomer- of winterdeken is dus niet zo makkelijk. Een belangrijke richtlijn die je kunt volgen voor je keuze is de TOG-waarde. We verwijzen je graag naar informatie en een overzicht met TOG-waardes: wat is de TOG waarde en waarom is dat belangrijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *