Verzendkosten € 3,95 Gratis verzending vanaf € 75 Leuk verpakt Vragen? App ons +316-27653260

Wasinstructies & TOG

Stoffen & Kwaliteit

De foto’s op de website geven de mogelijkheden weer qua stoffen en kleuren. Hoewel we de kleuren zo goed als mogelijk proberen over te brengen online, kunnen er soms minimale kleurverschillen zichtbaar zijn met het werkelijke product.

Natuurlijk streven wij ernaar dat jij tevreden bent, maar het kan wel eens gebeuren dat je niet helemaal blij bent met je product. Neem dan contact met ons op, zodat we samen kunnen kijken naar een oplossing.

Wasinstructies

Dekens, aankleedkussenhoezen, commodemandjes, wikkeldoeken en kruikenzakken

  • Maximaal 40 graden
  • NIET in de droger!
  • De wafelstof kan iets krimpen, maar ook weer gladgestreken worden.
  • Strijken van wafelstof bij voorkeur binnenstebuiten

Kleding

  • Maximaal 40 graden
  • NIET in de droger
  • Stofjes met opgedrukte tekst binnenstebuiten wassen
  • Opgedrukte tekst niet strijken

TOG-waarde

Je baby kan zijn/haar temperatuur nog niet zelf regelen, het is daarom altijd goed in de gaten te houden of je kindje het niet te koud of juist te warm heeft. De TOG waarde, ook wel isolatiewaarde genoemd, helpt een handje door bij diverse temperaturen een waarde te geven die aangeeft in hoeverre een deken, slaapzak of kleertjes de lichaamswarmte vasthoudt. Hoe hoger de TOG waarde, hoe moeilijker warmte door de stof kan ontsnappen. En hoe lager de TOG waarde, hoe meer warmteverlies.

Hierbij een overzicht van de TOG-waarde voor de diverse kamer temperaturen. Een kamertemperatuur van max. 18 graden wordt aangeraden voor een baby-/kinderkamertje.

Kamertemperatuur / Totale maximale TOG-waarde
16-19 °C / 2.5  (luier + romper + deken)
20-22 °C / 2.0 (luier + romper/laken + deken)
23-24 °C / 1.0 (luier + romper/laken)
+24 °C / 0.5 (alleen luier)

Een deken of wikkeldoek van MOnsjes met teddy stof zal al gauw een hogere TOG waarde hebben tussen de 1.5 en 2.0. De teddy dekens zijn dan ook bij voorkeur geschikt voor de wintermaanden. Een wafeldeken heeft een gemiddelde lagere waarde van circa 1 tot 1.5.