Baby uitzet tips

Heb ik een ledikantdeken nodig of een wiegdeken?

Heb ik een ledikantdeken nodig of een wiegdeken?

Dat is even afhankelijk van de keuze voor het bedje dat je maakt. De meeste papa’s en mama’s kiezen sowieso voor een ledikant, omdat je deze ook gebruikt als je baby ouder wordt. In dat geval heb je een ledikantdeken nodig.

Echter, voor de eerste periode (lees; weken of maanden) gebruiken velen ook een wiegje. Het wiegje staat dan vaak bij het ouderlijk bed, zodat je er niet steeds uit hoeft voor de nachtvoedingen. Daarnaast is je kleintje dan lekker dichtbij en ook voor de baby voelt een kleiner wiegje geborgen en fijn. In dit geval heb je ook een wiegdeken nodig. Maar ook een wikkeldoek of een kinderwagendeken is vaak groot genoeg zijn om te dienen als wiegdekentje.

Een andere optie is dat je kiest voor bijvoorbeeld een Mozes mandje. Dit rieten mandje is handig voor het slapen boven en beneden. Voor het Mozes mandje heb je een kinderwagendekentje nodig. Deze is kleiner van formaat (circa 60×80 cm) en ook te gebruiken voor de kinderwagen. Het mandje kun je ook naast je bed plaatsen als je zelf gaat slapen.

Vanwege de afmetingen van het bedje is het belangrijk de juiste deken te kiezen. Gebruik je bijvoorbeeld een wiegdeken voor een ledikant, dan kan de deken onvoldoende onder het matras geschoven worden met als risico dat de deken losraakt en je kindje erin kan verstrikken. Anderzijds is het niet handig om bijvoorbeeld een ledikantdeken voor een wieg te gebruiken, omdat je dan onder het matras heel veel stof moet ‘proppen’, dit kan ervoor zorgen dat je baby minder goed ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *