Musthaves

Iets vergeten? Het overkomt mij regelmatig

Vergeten! Mamadementie, zwangerschapsdementie, oeps momentjes

Iets vergeten? Het overkomt mij regelmatig

Oeps zo stom, vergeten! Herken je dat? Ik kan helaas volmondig ‘ja’ zeggen. Als (aanstaande) moeder kan je soms zo druk zijn. Je moet aan zoveel dingen denken: je werk, je huishouden, je gezin. En alle taken en acties daaromheen. En zo vergeet je haast jezelf! Door die drukte vergeet ik dus allerlei dingen. Soms simpel, soms belangrijk. En ja ik houd het bij in een agenda, maar tja die vergeet ik zelfs te raadplegen.

Ik ben er dan ook van overtuigd dat er naast zwangerschapsdementie, ja ook daar had ik last van, er zoiets moet bestaan als mamadementie.

Dit zijn dingen die ik wel eens of vaker vergeten ben:

  1. Zo heb ik meerdere keren bij school of de peuterspeelzaal gestaan zonder traktatie. Oeps, helemaal vergeten. Handig is wel dat mijn zoon toen hij ouder werd mij er altijd aan herinnerde.
  2. Vergeet ik regelmatig bepaalde boodschappen, lees; die ik ook écht nodig heb, terwijl ik dan net weer het huis binnenstap en blij ben dat ik eindelijk thuis ben.
  3. Sleutels, telefoon, wat dan ook.. Ik heb een mooi doosje ervoor, maar als ik gehaast binnenkom, een kleintje in mijn armen heb, een peuter die al loopt te zeuren over de toetjes in de boodschappentas aan de andere arm, leg ik ze net zo makkelijk ergens anders. Daarna zijn ze uiteraard onvindbaar en vind ik ze soms terug op de meest vreemde plekken.
  4. Toen ik net bevallen was, bracht ik mijn dochter naar de peuterspeelzaal. De maxi-cosi mét baby had ik in het klasje neergezet, gaf mijn dochter een kus en liep weg. Toen ik bijna bij de uitgang was, bedacht ik me ineens dat ik de maxi-cosi vergeten was. Schaam!
  5. Mijn man vraagt mij vaak iets te onthouden voor hem, zodat ik het niet vergeet. Ik zeg hem altijd al dit niet te doen, want ik ben soms net een zeef. Tja, gevalletje eigen schuld, voor hem.
  6. Ook vergeet ik regelmatig verjaardagen en andere belangrijke data. Wat de verjaardagen betreft zijn de Facebook meldingen wel handig, vaak is dat de reden dat ik het ineens weer weet. Eigenlijk zou je gewoon op Facebook een valse geboortedatum moeten geven, eens kijken wie er echt weet dat je dan NIET jarig bent!
  7. Studiedagen; ook iets dat ik niet altijd in mijn hoofd heb. En dan komt het weleens voor dat je met je kind voor een dichte schooldeur staat.
  8. Of van die verzoekjes van school om iets mee te geven voor in de klas (van die handarbeid projectjes). Nou ook niet mijn sterkste punt om dat soort dingen te onthouden.
  9. And last, maar gewoon omdat ik ook heel veel vergeetmomentjes vergeten ben: ik vergat altijd dat de tijd weer voor- of achteruit was gegaan. Gelukkig onthoud ik het nu altijd wel maar jaren geleden heb ik het vaker meegemaakt dat ik een uur te vroeg of een uur te laat op het werk was.

En zo heb ik vaak schrikmomentjes: ‘Ohhh, helemaaaal vergeten!”. Soms nog nét op tijd en soms helaas ook pas achteraf. Ben jij er ook zo goed in? Deel jouw ‘vergeetmomentjes’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *