Musthaves

Mijn ervaring: Ubbi luieremmer

Mijn ervaring met de Ubbi Luieremmer

Mijn ervaring met de Ubbi Luieremmer

Luieremmers zijn ontzettend fijn om in huis te hebben. 10 jaar geleden toen de oudste kwam waren er geen luieremmers die geurtjes tegenhielden. Je deed het met de speciale zakjes en dat gooide ik direct in de prullenbak. Gemak maakt lui, dus sinds de geurloze luieremmers er zijn gooi ik het toch liever eerst daarin dan dat ik naar beneden moet om de luier weg te gooien. Wat ik dan ook altijd weer vergeet omdat een het op brullen zet en ik daardoor afgeleid ben. Later ruik ik dan zo’n penetrante geur boven en weet ik weer ‘oh ja, ik moest die nog weggooien.’ Niks voor mij dus, geef mij maar de Ubbi luieremmer!

Drie jaar geleden had ik nog zo’n geurloze prullenbak waar een navulcassette in moet. Bij elke verschoning draai je de schijf rond, wordt de luier ingebonden en als de prullenbak vol zit heb je een enorme stinkende luierketting. Meestal begon ik na 3 á 4 luiers toch echt al een vieze lucht te ruiken, vooral na een hele poeppartij. Daarnaast begon ook het plastic enorm te meuren. Met deze luieremmer is het net als met de scheermesjes; de prullenbak zelf is goedkoop maar die cassettes kosten je een vermogen. Bovendien vond ik het irritant om elke keer te letten op het kopen van die cassettes, dat vergat ik vaak en pas als ze op waren dacht ik er aan natuurlijk. Niet handig!

Nieuw ontwerp

Toen ik vorig jaar weer zwanger raakte, kwam ik in een grote babywinkel de Ubbi luieremmer tegen. In het begin keek ik er een beetje vreemd naar, het was een ander ontwerp dan ik gewend was en ik begreep niet hoe het werkte. Anderzijds was het ontwerp nou juist hetgeen wat mij direct aansprak: de luieremmer is vrij hoog, ovaal gevormd,  van metaal en heeft een mooie glans met diverse hippe kleurtjes & prints. Het deed mij een beetje denken aan de ronde Brabantia prullenbakken, waarvan ik er ook een thuis heb.

Na het uiterlijk te hebben beoordeeld, kwam het ‘innerlijk’. De prullenbak is door het metaal geurvrij, er hoeven geen speciale vuilniszakken in, er zit een kinderslot op en door een rubberen ring in het deksel is de emmer luchtdicht en komen er geen nare luchtjes vrij.

Heeft de Ubbi luieremmer zich bewezen?

Ja zeker! Ik ben nog nooit zo blij geweest met een prullenbak. Wat een geweldig ding! Geen stank meer, geen gedoe meer met die cassettes en hij staat ook nog ontzettend hip in de babykamer.

De luieremmer is handig in gebruik. Bovenop zit een schuifdeksel, welke je indien gewenst kan vastzetten met het kinderslotje. De deksel kun je met een hand openschuiven en de luier gooi je er zo in. De opening is net groot genoeg, er kan dan soms een stinkende walm vrijkomen maar als je het deksel snel weer dichtschuift is dat minimaal. Zodra het deksel dichtzit ruik je echt niks, hoeveel luiers er ook inzitten! Dit verraste mij enorm in positieve zin.

Oké, het verschonen van de prullenbak is natuurlijk nooit een pretje. Dan komen alle nare luchtjes vrij en ook het metaal houdt niet alles tegen. Je ruikt altijd wel wat erna, maar ik had eerlijk gezegd ook niet verwacht dat hij als nieuw ruikt na een hele reeks luiers. Gelukkig heb ik dit taakje aan mijn man gegeven! Alle prullenbakken behoren tot zijn klus in het huishouden ;-).

Eveneens handig is het dat je gewone vuilniszakken erin kunt plaatsen. De deksel open je, daaronder bevindt zich een ring. Deze doe je omhoog, de nieuwe vuilniszak plaats je en het uiteinde haal je door de opening van de ring. De ring breng je weer naar beneden en dan klem je het deksel dicht. De vuilniszak zit dan goed klem. Ik gebruik altijd de smalle witte vuilniszakken van Albert Heijn 30 liter.

Prijs

De Ubbi luieremmer is iets duurder in de aanschaf, daarentegen hoef je geen dure cassettes aan te schaffen. Gemiddeld gebruikte ik iets meer dan een cassette per maand, waarbij de aanschaf voor 3 stuks 20 euro was. In dat geval heb je jezelf in minder dan een jaar terug verdiend.

Bekijk de diverse luieremmers van Ubbi op Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *