Musthaves

Mijn ervaring: Luma vs Bebe-Jou babybadje

Mijn ervaring met Bebe-Jou en Luma

Mijn ervaring Luma vs Bebe-Jou babybadje

Standaard op je uitzetlijst: een babybadje. Een must om in huis te hebben voor je baby. Inmiddels zijn er meerdere merken met badjes en badartikelen maar de meest bekende is toch wel Bébé-Jou. Voor velen dan ook de standaard keus als het gaat om het kiezen van een badje.

Ik koos voor de eerste twee kinderen ook voor Bébé-Jou. Bij de eerste de ‘gewone simpele’ en bij de tweede koos ik voor een Bébé-Jou thermobad met zeeppompjes.

Afgelopen jaar moest ik weer kijken voor een badje. Ja, ik ben zo’n type die alles weg doet en bij elke baby weer een hele nieuwe uitzet koopt. En dit keer ging ik eens rondkijken. Daarbij viel mij het Luma babybadje op. Een modern design en mooie kleuren die precies matchen bij de stijl op de babykamer. Grappig feit is dat Luma Babycare het zusje is van Bébé-Jou. Bébé-Jou straalt vertrouwen uit, en dat klopt ook want het is voor de meesten de standaard keus, en Luma staat voor ‘design, eigentijds en eenvoud’. Wat mij betreft een slimme keus van Bébé-Jou om dit te scheiden.

Gebruiksgemak

Bébé-Jou thermobad

De Bébé-Jou is zeer makkelijk in gebruik. De ingebouwde thermometer is erg handig, ik hoef nooit te zoeken naar de thermometer en hij werkt echt. In het begin was ik bang dat hij niet zou werken en dat ik mijn kindje in een té heet bad zou doen, dat heb ik trouwens ook met een normale thermometer. Maar ja als moeder kun je je nog wel eens zorgen maken, vast herkenbaar.

De zeepdispensers zijn fijn om bij de hand te hebben, maar waren voor mij niet per se nodig. Ik was de baby het liefst zonder zeep, om het tere huidje te beschermen. Omdat ik na een aantal weken vaak over ga op douchen, heb ik de zeepdispensers eigenlijk nooit gebruikt. Maar er zijn mensen die het badje lange tijd gebruiken en dan is het erg handig om de zeepdispensers wél te hebben.

Wij vullen het badje altijd in de badkamer met de losse slang van de douche. De beste uitvinding vind ik nog de ‘afvoerslang’. In de tijd van ons eerste kindje, zat deze nog niet op het badje en dan is het een behoorlijke klus om het water weg te spoelen (en zwaar).

In het bébé-jou badje zit een dopje, deze doe je open en het water stroomt zo weg via de afvoerslang. Quick en Easy.

Luma Babycare

Het Luma babybadje viel mij ietwat tegen in gebruik. Het badje klik je in de poten met omhulsel van de standaard. Daarom heb je vaak ook twee kleuren. Zelf vond ik dat een beetje onhandig, omdat het klikken niet zo makkelijk ging als ik gehoopt had. Ook het lostrekken vergt wat kracht. Anderzijds kun je wel de poten zelf eraf halen en makkelijk weer in klikken. Dan blijft het omhulsel van de standaard als het ware om het badje zitten.

Het Luma babybadje is verder simpel. Geen zeepdispensers, of plateautje waar je iets op kan zetten. En ook geen ingebouwde thermometer.

Wat mij vooral tegenviel was de afvoerslang. Hij zit er wel in maar het is niet een kwestie van een dop eraf halen en dan stroomt het water weg. In het badje zit geen dopje om hem af te sluiten, hij blijft als het ware ‘open’. Het aansluiten met de speciale dop heb ik enorm mee lopen rommelen. Je moet meerdere onderdelen aan elkaar koppelen en dit weer aan het badje koppelen. Daarna moet je het badje met slang en al in de standaard zetten. Uiteindelijk heeft mijn man het voor elkaar gekregen en moet ik eerlijk zijn dat ik nog niet weet hoe het echt werkt.

Uiterlijk

Het Bébé-Jou badje en losse badartikelen zijn simpel en toch mooi qua uiterlijk. Ze gaan met de trend mee qua kleuren en vaak kun je ook kiezen voor een leuke afbeelding op het badje.

Het Luma babybadje pakt echt uit qua kleur en design. Het ontwerp is eenvoudig, maar wel strak en modern. Door de verschillende kleuren van de standaard en het babybadje, kun je hele leuke combinaties maken. Ik had zelf een witte standaard met grijs badje en accessoires. Tegenwoordig hebben ze ook een mint kleur (geweldig!) en andere hippe kleuren.

Mijn voorkeur

Wellicht wat tegenstrijdig gezien de ervaringen qua gebruiksgemak, maar ik zou toch weer kiezen voor het Luma babybadje. Design wint het bij mij vaak toch boven gemak. Ik kan immers leren ermee om te gaan en zo vaak haal ik het badje niet uit elkaar. Staat hij eenmaal goed, dan hoef je er niet veel meer aan te doen.

Ik vond de kleuren, het matchen en het uiterlijk van de Luma gewoon prachtig. De zeepdispensers zijn voor mij geen gemis. Het enige dat ik wel handig zou vinden is een ingebouwde thermometer.

Natuurlijk zijn dit niet de enige merken van babybadjes, maar deze heb ik uitgelicht vanwege eigen gebruikservaring. Wil je meerdere merken zien? Bekijk ze hier op Bol.com.

Andere ervaringen lezen met diverse producten? Bugaboo Buffalo vs Joolz Day Earth kinderwagen, Urban Iki Fietsstoeltje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *