Musthaves

Mijn ervaring: Bugaboo Buffalo vs Joolz Day Earth

Bugaboo Buffalo of Joolz Day Earth? Mijn ervaring

Bugaboo Buffalo of Joolz Day Earth? Ik deel mijn ervaring

De super gave Bugaboo Buffalo waarmee ik ervaring heb opgedaan, is inmiddels verkocht. Maar ik wil heel graag mijn ervaringen met je delen! Drie jaar geleden had ik de Joolz Day Earth in de kleur Monkey Maroon. Deze kinderwagen is mij ook zeer goed bevallen, maar toch ben ik meer tevreden over de Bugaboo Buffalo. Ik zet de vergelijkingen op rij die voor mij belangrijk waren.

Wil je overzichtelijk en kort de voor- en nadelen op rij? Scroll dan even naar beneden!

Hoogte

Ik wilde nooit een Bugaboo vanwege de hoogte. Ik ben namelijk lang (1,78) en vind het onprettig om met een kinderwagen te lopen die een lage wagenbak heeft. Sinds zo’n 2 jaar bestaat de Buffalo en deze is wél gemaakt op lange mensen met hogere wagenbak en hoog verstelbaar handvat.

Was de Buffalo er niet geweest, dan had ik weer gekozen voor de Joolz. De Joolz is zeer geschikt voor lange mensen en de reiswieg is naar mijn gevoel zelfs nog wat hoger dan de Buffalo.

Uitstraling

De Bugaboo Buffalo vind ik simpeler ogen dan de Joolz. De Joolz straalt pure luxe uit door de stof en kleuren die ze gebruiken, de leren details en het fijne en moderne frame. Daarom viel mijn oog dit keer op de Bugaboo Buffalo Escape. Een limited edition met groene canvas stof, lederen handvat en lederen beugel. Vooral het leer is favoriet, van de schuimrubberen handvatten krijg ik kippenvel (ook bij de ‘normale’ Buffalo’s zijn nu lederen handvatten mogelijk).

Qua uitstraling is de Joolz niet vergelijkbaar met de Bugaboo Buffalo. Bij de Buffalo kies je voor een robuust en stoer uiterlijk en bij de Joolz voor een fijn en strak uiterlijk. Maar heb je het over luxe, dan wint de Joolz het absoluut.

Wendbaarheid

Zoals benoemd is de Bugaboo Buffalo een stuk robuuster dan de Joolz. De wagen is hierdoor iets zwaarder in gebruik en is iets minder soepel in het draaien. Daarentegen kun je prima met de Bugaboo Buffalo de hobbelige natuur in, daar is hij zelfs op gemaakt: het is een all-terrain wagen. De Joolz is meer een stadswagen en heerlijk soepel en licht in gebruik, mede door de kleinere wielen aan de voorzijde.

Reiswieg en Zitting

Bij de Joolz heb ik beide in gebruik gehad, bij de Bugaboo nu alleen nog de reiswieg. Pluspunt van de reiswieg van de Bugaboo is dat hij erg groot is. Je kindje kan er lang in liggen. Beide reiswiegen kunnen plat gemaakt worden, erg handig als je niet genoeg ruimte hebt in de auto.

Waar je bij de Joolz zowel een losse zitting als reiswieg hebt, heb je bij de Bugaboo Buffalo één omhulsel. Door middel van stevig klittenband trek je de reiswieg los van de beugel en kun je de stof van de zitting er omheen doen. Het scheelt opbergruimte!

Bij beide wagens kun je de zitting naar je toe of van je af plaatsen.

Opbergruimte

Eén van de doorslaggevende factoren om de Bugaboo aan te schaffen was de boodschappenmand. Groot nadeel van de Joolz Day vind ik de dichte en kleine boodschappenmand. Doordat de Joolz Day boodschappenmand gesloten is kun je er erg weinig in kwijt. De Bugaboo heeft een grote open ruimte onder de reiswieg/zitting en is erg handig in gebruik. Daarnaast kun je door het zeer stevige frame van de Bugaboo tot 6 kilo aan de duwstang dragen.

Zonnekap

Een heel groot pluspunt voor mij bij de Bugaboo Buffalo is de uitschuifende zonnekap. Deze kan met behulp van een rits verder naar voren worden gehaald. Een optie waar ik altijd gebruik van maak. Het beschermt mijn baby grotendeels tegen de zon, wind en regen. Nu kun je natuurlijk ook speciale doeken kopen die de opening afdekken, maar dat het in deze kinderwagen verwerkt zit maakt de wagen zo fijn in gebruik. Een voordeel daarentegen van de Joolz is dat de achterzijde van de zonnekap iets omhoog kan. Dan ontstaat er een open ruimte met klamboe stof. In de zomer geeft het net een lekker briesje voor je kindje en daarbij worden de muggen op afstand gehouden.

In- en uitklappen

Het inklappen van het frame van zowel de Joolz als de Bugaboo gaat makkelijk en snel. Met een handbeweging heb je de wagen in en uit elkaar geklapt. Hoewel ik er wel bij wil vermelden dat de Joolz wat ‘oefentijd’ nodig had. Dat had ik niet direct onder de knie.

Het losmaken van de zitting/wieg vind ik een stuk makkelijker op de Bugaboo. Bij de Joolz bleef de ene kant vaak ‘haken’ en het kostte wat moeite om de wieg/zitting gelijktijdig los te trekken. Bij de Bugaboo Buffalo druk je aan de zijkant een witte knop in, dat hoeft niet gelijktijdig en daardoor kun je het per kant los klikken.

Handig ook bij de Joolz en Bugaboo is dat je de grote wielen eraf kunt halen. Vooral met een kleine auto een optie die goed gebruikt wordt. Bij de Joolz druk je in het midden van het wiel een knop in en dan schiet hij los. Bij de Bugaboo via een knopje achter het wiel. Dat heeft Joolz beter en makkelijker gemaakt, het knopje kan ik namelijk vaak niet goed vinden.

Banden

De Bugaboo Buffalo heeft schuimbanden voor en achter. De schuimbanden kunnen niet lek of leeglopen. De Joolz Day heeft achter (de grote banden) luchtbanden en voor schuimbanden. De achterbanden zul je dus zo nu en dan moeten oppompen. En als je pech hebt kan hij lek zijn en moet de binnenband vervangen worden.

Bugaboo Buffalo of Joolz Day? Hier alle voor- en nadelen

Meer ervaringen lezen, bekijk ook deze blogs over diverse producten: Ubbi Luieremmer, Urban Iki Fietsstoeltjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *