Musthaves

Babyshower organiseren: versieren, spelletjes & cadeautips

Babyshower organiseren: tips, spelletjes, cadeaus

Babyshower organiseren: versieren, spelletjes & cadeautips

Wat is een babyshower?

Een babyshower organiseren is de laatste jaren overgewaaid uit Amerika. Het is een verrassingsfeestje voor de zwangere (aanstaande) mama, gezelligheid voordat ze aan de bevalling begint. Een babyshower wordt meestal georganiseerd tussen de 30 en 36 weken. Dan gaat de zwangere de laatste zwangere maandjes in en na 36 weken kan het zijn dat ze minder puf heeft voor een feestje.

Hoe lang duurt een babyshower?

De babyshower is een kort feestje in de middag of avond en duurt rond de 3 a 4 uur. Dat is ook lang genoeg. In die tijd verras je de zwangere, heb je lekkere hapjes en doe je eventueel een aantal leuke spelletjes.

Waar houd je de babyshower?

Een babyshower kun je zo duur maken als je wilt. Je zou een locatie kunnen huren met catering, maar je kunt het net zo makkelijk thuis houden. Is het een verrassing dan is het een leuke thuiskomst voor de zwangere als alles leuk versierd is en iedereen er gezellig is.

Wie uitnodigen?

Meestal gaat de voorkeur van de zwangere uit naar vrouwen met wie ze goed om gaat en directe familie. Denk aan oma’s, moeders, zussen, vriendinnen en goede collega’s. Je kunt dit rechtstreeks aan de zwangere vragen, maar als het een verrassing is, is het handiger om dit bijvoorbeeld via een moeder of zus te vragen of via de partner. Daarna iedereen samen in een app toevoegen is het meest handig voor de communicatie.

Sweet Table & Hapjes

Op bovenstaande foto is de babyshower thuis gehouden. Als verrassing had iedereen wat versiering en lekkers meegenomen en daar is de Sweet Table mee opgemaakt.

Bedenk van te voren in welke stijl je de tafel wilt opmaken. Meestal is dit roze voor een meisje en blauw voor een jongen, maar je kunt ook spelen met de kleuren. Als je de kleuren hebt gekozen kun je iedereen vragen wat mee te nemen in die kleur. Daarmee creëer je een mooi geheel op de tafel.

De foto’s die je ziet zijn van de babyshower van mijn zus, op haar babyshower is er gekozen voor roze, wit en gouden accenten.

Op de sweet table kun je gekke snoepjes in een leuk bakje doen (bijvoorbeeld zuurstokken, spekjes, chocolaatjes). Verder kun je er leuke pompoms bij doen, slingers, bekertjes, bordjes, leuke vorkjes en uiteraard niet te vergeten: de taart!

Bij binnenkomst van de zwangere had iedereen een glaasje met roze bubbelsiroop (te koop bij de Hema) met een roze rietje.

Wil je ook warme hapjes? Dan kun je later kleine hapjes op tafel zetten. Denk bijvoorbeeld aan wraps, kipkluifjes, gehaktballetjes, bakjes sla en ga zo maar door..

Spelletjes voor op de babyshower

Het is leuk om tijdens het babbelen een paar leuke spelletjes te doen. We hebben drie simpele spelletjes voor je op een rijtje gezet, die het altijd goed doen.

Een grappig idee is ook het rond laten gaan van een voorspellingsboekje. In dit boekje kan iedereen per bladzijde voorspellen wat de geboortedatum wordt, het gewicht en de lengte. Daarnaast kun je de naam proberen te raden en geef je antwoord op een paar leuke vragen over de papa en mama. Een super boekje, wat voor de baby later als hij/zij groot is, ook nog leuk te lezen is. Je vindt hem hier: voorspellingsboekje

1.Babyfoto raden

Het is de bedoeling dat alle genodigden een babyfoto meenemen. De zwangere mag vervolgens raden wie er op de babyfoto staat.

2. Babyhapjes proeven

Koop vier potjes met hapjes. Bijvoorbeeld 2x fruit en 2x groente. In de kleinste soort. De zwangere mag met een blinddoek om raden welk fruit/groente er in het potje zit.

3. Buikomvang raden

Hierbij heb je een rol lint of dun touw nodig. Iedereen moet het stuk lint afknippen tot het punt waar zij van denken dat het om de buik van de zwangere past. De zwangere doet het ook. Degene die met het afgeknipte touwtje het meest in de buurt van de echte omvang komt, heeft gewonnen.

4. Geen spelletje maar wel een mooie herinnering

koop leuke party props (de kaartjes voor bij een photo booth) voor een babyshower en maak samen met de zwangere een foto. Om de buik te accentueren van de zwangere kun je er bijvoorbeeld een gekke sjaal omheen doen

Cadeautips babyshower

Hierbij een aantal handige cadeautips in verschillende prijscategorieën. Sommigen geven liever een duurder cadeau op de babyshower en als de baby er is, iets kleins. Maar andersom kun je op de babyshower juist ook iets kleins geven of je split je budget in 2 cadeautjes: één voor de babyshower en één voor het kraamfeest. De cadeautjes die we hebben geselecteerd, zijn vaak producten die mama’s nog niet hebben, of waar ze nooit te weinig van kunnen hebben (zoals het geval met de spuugdoekjes; altijd handig!).

0 – 10 euro

10 – 20 euro

20 – 30 euro

30 euro en hoger

Verzorgingsmiddeltjes: shampoo, babyolie, babylotion etc. Babypakjes & rompertjes Kinderwagendekentje Puckababy Piep of Mini (super handig!)
Verwenpakket voor mama: bodylotion, gezichtsmaskertje, KipKep Woller warmtekussen voor buikkrampjes Aankleedkussenhoes Wikkeldoek
Spuugdoekjes of hydrofiele doeken Badcape Verschoonmatje onderweg Luiertas
Speenkoord Commodemandje

Babyshower versiering vind je hier op Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *