Musthaves

Aankleedkussenhoes afmeting: welke waskussen heb ik nodig?

Aankleedkussenhoes afmeting - welk waskussen heb je nodig? Monsjes.nl

Aankleedkussenhoes afmeting: welke waskussen heb ik nodig?

Een aankleedkussenhoes wordt ook wel een waskussenhoes genoemd. Ieder gebruikt een eigen woord ervoor. Laten we beginnen met een korte uitleg over een waskussen.

Voor de babyuitzet is een waskussen een échte pre. Zonder waskussen kun je niet goed je kleintje verschonen of aankleden. Het waskussen heeft 2 opstaande randen, waardoor je kindje niet gelijk ervan af kan rollen, maar let wel op dat je je kindje nooit alleen achter laat op de commode.

De waskussens zelf zijn vaak van plastic of soortgelijke stof gemaakt, niet heel fijn voor je kleintje. Daarom schaf je er ook een paar aankleedkussens bij aan. Dat staat super leuk in de stijl van je babykamer maar is bovendien ook erg handig, want gebeurt er een klein ongelukje dan kan de hoes zo hup de was in. Daarom is het ook aan te raden meerdere hoezen te hebben, zo kom je nooit tekort. Zelf kocht ik 2 á 3 mooiere merk hoezen en een aantal simpele van bijvoorbeeld de Hema. Over de hoes leg je vaak ook nog een hydrofiele doek, zo bescherm je ook de mooie hoezen nog tegen vlekken.

Afmeting aankleedkussenhoes

Maar nu de afmeting. Want je zou denken; een waskussenhoes is toch gewoon een hoes die overal omheen past? Helaas is dat niet zo.

Er zijn over het algemeen, met hier en daar wat afwijkingen, twee lengtematen voor waskussens: Bebe-Jou en ook de nieuwe Luma waskussens hebben een afmeting van 72 cm en andere merken zoals die van Hema, Prenatal of ISI-mini hebben een afmeting van 68 cm.

Niet alle aankleedkussenhoezen passen om een 72 cm waskussen en hoezen die voor een 72 cm gemaakt zijn, vallen weer erg groot en slobberig om de 68 cm waskussens. Zo heb ik een prachtige Baby’s Only hoes, die echt alleen past om een 68 cm waskussen.

Welke hoes kiezen?

Houd dus bij de aankoop van een waskussen of aankleedkussenhoes rekening met de afmeting. Vele merken bieden geen keus en hebben een soort tussenmaat gekozen. Maar er zijn ook merken die hoezen maken voor aankleedkussens van meer dan 72 cm. Een tricot, rekbare, hoes is vaak ook een prima keus als je hem voor beide afmetingen wilt gebruiken, de stof rekt makkelijk mee.

Op MOnsjes vind je diverse aankleedkussenhoezen en uiteraard bij de grote winkels zoals Bol.com of Babypark vind je ook een uitgebreid assortiment aankleedkussens en hoezen.

Bij MOnsjes maken we alles handgemaakt op maat, daardoor heb je ook de optie om te kiezen tussen de lengtematen. Zo weet je dat de hoes altijd past. Heb je een afwijkende maat, dan kun je dat ook doorgeven, dan maken we de hoes op de gewenste maat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *