Musthaves

Schoonmaken met een kleintje om je heen; een échte uitdaging

dreumes, schoonmaken, huishouden, moeder

Schoonmaken, opruimen & kleine kinderhandjes; écht een uitdaging!

Je kent het wel, ben je net lekker bezig om de boel aan kant te krijgen, kijk je achter je en zie je dat je gewoon weer opnieuw mag beginnen met schoonmaken. Het huishouden bijhouden als je kinderen hebt is niet altijd een makkelijke klus; je blijft maar bezig en er komt geen eind aan. Eén tip: lekker accepteren, want er is met kinderen geen ruimte voor perfectie.

Zo ziet een gemiddeld huishouden met kleintjes eruit:

1. Net de hele vloer gestofzuigd, stofzuiger weer in de kast en dan zien dat je peuter weer met een koekje OVERAL in huis heeft lopen kruimelen. Lang leve de kruimeldief, die speciaal voor dit soort irritaties is aangeschaft..

2. En nog erger, de hele boel gedweild en rent er een met vieze schoenen naar binnen om even snel wat te pakken.. Grrr, ik pak de dweil wel weer.

3. Ook peuters willen graag een handje meehelpen in het huishouden. Mama een doekje, hij/zij ook een doekje. Erg fijn als je net je ramen gelapt hebt en je peuter met een zelf gepakt billendoekje er weer overheen gaat. Prachtig al die waas op je schone ramen.

4.Maandag is wasdag. Lekker alles wassen en dinsdag/woensdag opvouwen en strijken. Soms gaat het maandag door omstandigheden anders. De was gaat er wel in, maar niet na het programma eruit. Gevolg; een halve dag later erachter komen dat die was er nog in zit. Nog maar een keer draaien dan! En zo gaat het soms wel 3x achter elkaar! Oops..

5. En kom je er dan aan toe om de was op te vouwen, dan komt het regelmatig voor dat de opgestapelde gevouwde was in één veeg overhoop wordt gehaald door kleine kinderhandjes..

6. De vieze vaat inladen is ook al zo leuk, naast me wordt de vieze vaat namelijk evengoed weer uitgeladen: ‘Kijk mama, schoon!’

7. Na het eten staat de stofzuiger standaard klaar, het is soms alsof het hele bord met inhoud op de grond terecht is gekomen.

8. Bijna elke dag kun je afdrukken van vieze vingertjes verwijderen van tafels, ramen, deuren en verwarmingen.

9. Ook het in bad gaan/douchen/wassen is altijd een geweldige kans om weer opnieuw te beginnen met het schoonmaken van je badkamer. Tandpasta spetters op spiegels en wastafels, de halve vloer is nat door het gespetter van de kleine en op de douchedeuren staan grote tekeningen met waterkrijt getekend.

Maar ondanks al deze bezigheden, blijft het ook genieten. Want ook al wordt de boel weer overhoop gehaald, stiekem is het wel lachen als je kleine probeert te helpen en het eigenlijk erger maakt dan het was.

Hieronder een héél herkenbaar filmpje van een moeder:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *