Musthaves

Kraamgoud óf net iets anders; een kraamparfum

Baby blog kraamgoud / baargoud of kraamparfum

Kraamgoud óf net iets anders; een kraamparfum

Een tijdje geleden las ik een artikel over kraamgoud, ook wel baargoud genoemd: het krijgen van een sieraad of ander cadeau van je partner na de bevalling. Als een soort ‘beloning’ voor de prestatie die je hebt geleverd.

Een mooi gebaar vind ik. Ondanks het feit dat je samen een kindje krijgt, is het wel de vrouw die de baby baart, met alle gevolgen. Bovendien vind ik het vooral een mooie herinnering aan een bijzondere gebeurtenis.

Kraamparfum: een fijne herinnering

Kraamgoud klonk niet onbekend in mijn oren. Mijn moeder sprak jaren geleden al over de kraamgeurtjes die zij kreeg van mijn vader na de bevallingen. Bij ons tweede kindje kreeg ik dan ook van mijn ouders een geurtje na de bevalling en bij de 3e kreeg ik een lekker luchtje van mijn man.

En daar was ik heel blij mee. Geur is namelijk zo herkenbaar en geeft écht een herinnering. Je kent het vast wel, dat je ineens iets ruikt en dat het je doet denken aan een bepaalde gebeurtenis van vroeger. Dat heb ik bijvoorbeeld altijd met de geur van rozen badparels; dan is het net of ik weer 20 jaar terug in de tijd ben.

Zo is dat nu ook met de parfum, alsof ik terug wordt gespoeld naar het moment van de geboorte en kraamweek.

Nu raadt de kraamverzorgster wel af om parfum op te doen, omdat het voor je baby’s huidje irritatie kan opwekken of verwarring met mama’s geur. Daarom deed ik het altijd heel subtiel in mijn haar of een beetje op het hoofdkussen. Die geur ruik je toch wel, ook met een klein spraytje.

En weet je wat eigenlijk nog grappiger is; de geur die mijn moeder droeg in de kraamweek, geeft mij nog steeds een bepaalde herkenning/gevoel.

Doe anoniem mee aan de poll!

Nu zijn we erg benieuwd (ook de mannen kunnen antwoorden 😉 ) :

[poll id=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *